Категории
Kornel4kids YouTube
Бърза и лесна крафт идея за деца: Животинки от гофриран картон

Бърза и лесна крафт идея за деца: Животинки от гофриран картон

Пролетта е сезонът на възраждащата се природа, на слънцето, завръщащите се птици, цветята и пеперудите, но също така и на обилните дъждове. Именно от тях са се вдъхновили нашите колеги и приятели от APLI и ето каква свежа идея, с която да се забавляваме, заедно с децата, ни предлагат в една от последната си статии.

За дългите дъждовни дни и за всички онези дни, в които не можем да излизаме навън, а ни е омръзнало да стоим на дивана, предоставяме тази забавна идея, която може да се осъществи много бързо и лесно и изисква съвсем малко материали.

Знаете ли кое животно най-много обича водата и дъжда? Даваме и малък жокер... Зелено е, подскача, квака и обича локвите. Да! Днес ще ви покажем как да си направите жаба от гофриран картон, какъвто най-вероятно повечето от Вас имат вкъщи.

Необходими материали:

- Гофриран картон (зелен и жълт)

- Ножица или макетно ножче (с което родителя да помогне при изрязване)

- Линия и молив

- Силиконово лепило APLI

- Декоративни движещи се очички APLI

Започнете, като вземете лист от зеления гофриран картон. По цялата дължина на листа начертайте 3 линии с ширина 1.5 см и 4 линии с ширина 1 см.

След това вземете жълтия лист гофриран картон. Повторете същия процес – по дължината на листа начертайте 2 линии с ширина 1.5 см.

Започваме с тялото на нашата жабка, по специално с коремчето ѝ. За да направите коремчето ще ви трябват двете жълти лентички картон. Поставете лепило по цялата им гладка част и ги навийте в кръг на руло.

След като навиете жълтия картон на руло, увийте около него и 3-те зелени линии с ширина 1.5 см. По същия начин поставете лепило и върху тях, за да не се размества картона и жабката да бъде стабилна. Трябва да изглежда по този начин:

Готови сме с тялото на жабката!

Продължаваме с очите. Използвайте двете зелени линийки широки 1 см, по една за направата на всяко око. Поставете лепило, навийте ги и ги залепете стабилно за тялото на жабата.

За да вдъхнете живот на вашата жабка, залепете ѝ двойка декоративни движещи се очички, които да са със същия размер като навитите кръгове от картон.

Остават ни обаче 2 линийки с ширина 1 см от зеления гофриран картон. От тях трябва да направете кръгла основа, вурху която да поставите жабката, за да може да стои изправена. Както с коремчето и очите, сложете лепило, навийте и залепете за тялото на жабата.

Още малко и сме готови, остават ни само крачетата! Вземете останалия зелен картон и нарисувайте на ръка две крачета за жабата. Трябва да бъдат тънички (максимум 1 см широки), но дълги (около 13 см).

Изрежете и ги огънете от единия край до другия, залепете малко преди мястото, където е стъпалото на крака на жабката, така че да изглеждат по този начин:

Накрая, залепете крачетата към тялото на жабата. Не забравяйте, че гофрираният картон е материал, който се огъва лесно и някоя част може да се размести и отдели, докато работите. Бъдете търпеливи, придържайте всяка част няколко секунди, когато лепите, а когато вече сте готови с жабата оставете я да съхне няколко часа преди да започнете да играете с нея.

Вече сте готови! Сега можете да направите и още фигурки от картон, за да създадете подходяща обстановка за жабата – може да направите листо от водна лилия, върху което да я поставите, други водни цветя, рибки. Както винаги сме казвали – въображението и креативността нямат граници! Ще се радваме да споделите Вашите творения в нашата  Facebook страница: Kornel4kids

Източник: https://apli.com/es/manualidades-infantiles-con-pocos-materiales-animales-de-carton-corrugado

Остави отговор