Категории
Kornel4kids YouTube
Пролетно вдъхновение: Декоративна ваза с цветя от цветни шнурчета

Пролетно вдъхновение: Декоративна ваза с цветя от цветни шнурчета

Зимата си отиде, а пролетта отново е тук. На всички ни се иска да сме навън и да се радваме на хубавото време, да се разхождаме сред природата със семействата си и да се забавляваме.

За да отбележим пристигането на пролетта ви предлагаме една специална идея за пролетно настроение, с което да освежите дома си:

Декоративна ваза с пролетни цветя от разноцветни шнурчета.

Искате ли да ви покажем как се прави? Толкова е лесно и забавно, че със сигурност ще се превърне в перфектен вариант за забавление, когато децата скучаят вкъщи.

Какво ви е необходимо?

- Цветни шнурчета APLI (за листата на цветята)

- Помпони APLI - различни размери и цветове, които ще използваме за тичинките в средата на цветята

- Блокче блестящ картон (в случай, че искате да добавите венчелистчета, допълнително листенца или друга декорация върху цветята

- Кръгли цветни пръчици (за стеблата)

- Пистолет за топло лепене или студен силикон

За вазата:

- Метална консервна кутия (за самата ваза)

- Цветни пръчици (за декорация на кутията)

- Меки буквички от Ева гума (ако искате да персонализирате вашата ваза)

1. Вземете металната кутия, цветните пръчици, буквите и пистолета за топло лепене. Препоръчваме да покриете работната си маса с мушама или картон преди да започнете, за да избегнете капчици от топлия силикон да попаднат върху нея.

2. Измийте и изсушете металната кутия, след което залепете цветните пръчици върху нея с топъл силикон. Децата винаги трябва да работят с топлия силикон само с ваша помощ и под ваше наблюдение.

3. Ние ги залепихме по реда на цветовете на дъгата, но вие можете да украсите вашата ваза само с един цвят пръчици или да ги редувате както ви харесва.

След като вече сте захванали всички пръчици, можете да залепите и буквите от Ева гума върху тях, като изпишете вашето име или името на някого, на когото бихте подарили вазата. Можете да използвате готовите букви, но можете също така да ги изрежете от блокчето с блестящ картон, както и да добавите ваши собствени детайли върху вазата.

Следва най-приятната част – изработването на цветята!

Ние решихме да направим цветя, чиито листенца напомнят формата на листата на маргаритката, но вие можете да пробвате да направите и друг вид цветя, като рози или лалета напримерЗа цветята ще са ви необходими: цветни шнурчета, кръгли цветни пръчици, цветни помпони и топъл силикон.

Започваме с едно голямо цвете със 7 листа, затова вземете 7 шнурчета от цвета, който ви харесва най-много. За да направите листата, трябва да захванете двата края на всяко шнурче, като ги завиете малко, докато се съединят, така че от всяко шнурче да получите по 2 листенца.

След като направите всички листа, трябва да ги захванете заедно с помощта на друго шнурче, за да се получи накрая цяло цвете.

Накрая залепете с топъл силикон един цветен помпон в средата на цветето, а от другата му страна дървена пръчица за стебло.

Следващите цветя може да направите по-малки и с 4 листенца например. За тази цел ще ви трябват само по 3 шнурчета: 2 за самите листенца и 1, с което ще ги захванете. Повторете същия процес на работа, както при голямото цвете – съберете краищата на шнурчето, така че да се получи осмица.

Накрая съединете листенцата с третото шнурче, както направихте с първото цвете.

Залепете помпони и на останалите цветя, които направите.

Направете толкова, колкото искате. Може да добавите още цветни форми от шнурчета, като зелени листа, тревички, други видове цветя.

Сега вече вашата декоративна ваза е готова и със сигурност ще ви донесе прекрасно пролетно настроение вкъщи!

Остави отговор