Категории
Kornel4kids YouTube
Как да си направим венец с цветчета от шнурчета

Как да си направим венец с цветчета от шнурчета

Плюшените шнурчета се впилат изключително лесно едно за друго заради телта, върху която са прикрепени. Плюшените телени шнурчета APLI Kids имат множество плюшени снопчета, които ги правят много гъсти. Това предполага да използваме много по-малко количество шнурчета за да постигнем желание ефект отколкото ако използваме някоя от останалите марки шнурчета из магазините. Те могат лесно да се удължават като захванем малка част от края на едното шнурче с края на другото и ги заплетем едно за друго за да не се измъкват лесно. Ето защо плюшените телени шнурчета за идеални за приложение за разлини творчески дейноси. 

В съчетание с малко декоративни цветчета от ЕВА гума можем лесно и бързо сами в къщи да си направим венец за Цветница, за друг празник или просто за забавление.

Необходими материали:

вечен венец за цветница от неизсъхваи цветя

Стъпка 1:

Захващаме краищата на няколко шнурчета едно за друго за да си направим едно цяло дълго плюшено шнурче. За по-малки главички е достатъчно да използваме само 2 шнурчета, за по-големи е добре да увием 3-4  шнурчета здраво.

Полученото дълго шнурче огъваме във формата на кръг и навиваме едини край върху другия. За да определим диаметъра на кръга, можем да го поставим върху главата и да фиксираме на удобното за нас място.

плюшени телени шнурчета

Стъпка 2:

Върху готовия кръг започваме на вплитаме още 7-8 шнурчета като заплитаме здраво края на шнурчето за венеца, дължиата на шнурчето увиваме хлабаво, а другия в други му край заплитаме здраво следващщото шнурче. Освен зелени,можем да използваме и жълти шнурчета за основата.

венец от плюшени шнурчета стъпка 1

Стъпка 3:

За по-ефектен вариант, на цветчетата можем да поставим листенца, които да изработим от плюшени шнурчета. За целта просто трябва да оформим 1 зелено шнурче във формата на листенца, като оставим края му свободен. Чрез свободни край лесно ще го закрепим на нашия венец без помощта на лепило.

венец от плюшени шнурчета стъпка 2

венец от люшени шнурчета стъпка 3 

Стъпка 4:

След като сме направили листенцата и сме ги поставили на венеца, започваме декорирането с различни цветове цветя, като ги подреждаме така както ни харесва. Ако цветчетата, които използваме не са самозалепващи, то лесно можем да ги залепим със студения течен силикон APLI. 

венец от неизсъхващи цветя за цветница

И вече имаме свои собствен уникален венец с пъстри пролетни цветя, които никога няма да изсъхнат ;)

Остави отговор